Udvid dine kundskaber med et amu kursus

07 juli 2013 admin
image

Min morfar var møbelsnedker. Jeg husker da jeg fik lov til at sidde i hans værksted og se ham arbejde med træ. Han målte og savede med stor intensitet. Der var fascinerende at se hvordan han kunne lave de smukkeste møbler, ud af et stykke træ. Jeg blev dengang overbevist om at bliver møbelsnedker. Det viste sig at den bedste måde at blive møbelsnedker på er ved et af deres AMU kurser. Disse AMU kurser lærer mig alt hvad jeg har brug for at vide. Da jeg blev gammel nok skrev jeg mig derfor til flere AMU kurser.

Amu kurser er god indlæring

Det første af mine AMU kurser var ret basalt. Dette bestod af alt det grundlæggende for at være møbelsnedker. Hvilke sorter træ der findes og hvordan man bedst håndterede træet. Alt deres havde jeg lærte af min morfar, eller selv læst inden jeg startede. Så ikke alle AMU kurser er lige lærerige. Jeg fik dog meget ros for min brede viden, og klare mig fint i alle de små prøver vi fik. Men jeg følte mig ikke som en rigtig møbelsnedker. Jeg manglede stadigvæk at arbejde mere dybt med træet og designe noget fra bunden. Dette fik jeg mulighed ved det næste af vores AMU kurser.

Det andet af mine AMU kurser var mere håndgribeligt. Vi lærte om at bøje krydsfiner. Det viste sig at være meget svært. Det kræver den rette maskine og et mål om hvordan det skal bøjes. Man tilføjer damp til træet, hvorefter det bliver medgørligt. Herefter ligges det i pres for at opnå den rette form. Når krydsfineren tørrer igen beholder det denne form. Af alle AMU kurser jeg har prøvet, var dette det sværeste. Vi prøvede alle flere gange før vi fik lavet det rette. Men det hårde arbejde betalte sig også i sidste ende. For her lærte jeg at bøje træet netop som jeg ønskede det. Det var noget som min morfar aldrig havde arbejdet med. Men det gav pludselig en række nye muligheder inden for design. Jeg følte mig mere som en møbelsnedker selvom jeg stadig manglede at lave et rigtigt møbel. Dette fik jeg dog mulighed for ved det næste af mine AMU kurser.

Vi var nu kommer til det af deres AMU kurser hvor vi skulle designe et møbel. Vi havde lærte omkring træ, og jeg havde bøjet krydsfiner.  Nu skulle jeg bevise at jeg var rigtig møbelsnedker. Jeg designede en hel stol i krydsfiner. Her udnyttede jeg hvordan krydsefiner er yderst stærkt med de rette former. Herefter noterede jeg hvor mange stykker træ jeg skulle bruge og fik dem skåret til. Efter en succesfuld bøjning af træet lod jeg det tørre, og  fik det gjort klar til at samle. Samtidig fandt jeg den rette beskyttende maling, samt et polstret sæde jeg kunne benytte til stolen. Med den færdige stole følte jeg mig som en rigtig møbelsnedker. Havde det ikke været for disse AMU kurser, havde jeg ikke kunne lave dette smukke møbel. Det var starten på min karriere som møbelsnedker. I dag arbejder jeg kun med møbler i bøjet krydsfiner. http://www.traefremtid.dk/uddannelserne/traeuddannelser/moebelsnedker.aspx

Flere Nyheder