Sælg bil til en mindreårig

21 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Sælg bil til en mindreårig

Før du helt stejler over at læse sådan noget som “mindreårig”, så er det lige med at huske på, at der er gevaldig forskel på, hvad man opfatter som læser, og hvad man mener – og hvordan reglerne er.

For nogle mennesker læser måske med “mindreårig” eller lille barn, der dårlig kan stå eller snakke, men det kan sådan set også være en person, der er lige på kanten til at være gammel nok til at tage kørekort, som nu om dage er lige før de 17 år med de nye regler.

Men rent praktisk kan du jo godt sælge en bil til en person, der er endnu yngre.

For der er jo forskel på, om vedkommende ejer en bil kontra, om vedkommende kører i den: det første må man godt, men det sidste må man ikke.

Det er ikke ligesom med alkohol, hvor salg af dette skal foregå til personer over en vis aldersgrænse, men det er faktisk lidt som at betragte, når folk siger, at man ikke må tage billeder af dem på åben gade:

Det må man sådan set godt, men man måske så eventuelt ikke poste dem, hvis vedkommende på billedet står tydeligt frem, og man ikke har fået lov til dette – men åben gade er offentligt rum, hvor man må tage billeder, som det passer end, uden man generer andre.

Faktisk er dette jo det samme, som hvis man solgte en bil til en voksen person, der er langt over de 17 år, men som heller ikke ejer et kørekort.

Måske har den person råd til at eje bilen, som man vil give til en anden person, der har kørekort – og den person kan så sagtens være yngre end køberen, men hvis vedkommende skal køre i den, skal vedkommende selvfølgelig eje et kørekort.

Så husk på: reglerne er ikke så firkantede, som de kan forekomme.

Sælg din bil med omtanke.

Flere Nyheder