Kommer deres bedemand fra Århus

20 januar 2013 admin
image

Der er pludselig opstået en meget hård strid omkring alle kunderne oppe i Det nordjyske. Det drejer sig dog slet ikke omkring kunderne hos dagligvarebutikker eller biografer. Striden drejer sig omkring en eller anden bedemand i Århus og en eller anden bedemand i Aalborg, der er blevet hårde kompetanter indenfor de sidste 6 måneder. Begge disse to bedemænd havde i lang tid frekventeret det helt samme område mellem Århus og Aalborg, men nu ønskede bedemanden fra Århus at stjæle en meget anseelig part af kunderne. Han havde meget aggresivt forsøgt at opsnappe mulige kunder oppe i Det nordjyske, inden de retter henvendelse til en eller anden bedemand i Århus eller Aalborg. Bedemanden i Aalborg vil dog langtfra at svigte alle hans trofaste klienter, så bedemanden havde flere gange taget kontakt til bedemanden i Århus. Eftersom det slet ikke havde hjulpet det mindste, havde bedemanden nu henvendt sig til Konkurrencestyrelsen med håbet omkring at få hjælp. Man vil dog slet ikke hjælpe ham, da konkurrenten åbenbart slet ikke gør noget ulovligt. Til trods for at bedemanden i Århus uden tvivl forsøger på at udføre en meget hård krig mod den udvalgte bedemand, så er det desværre slet ikke ulovligt. Bedemanden i Aalborg havde ydermere flere kunder oppe nord for Aalborg, men disse kunder lader bedemanden i Århus slet ikke til at opsøge.

Disse bedemænd er dog slet ikke de eneste, der har en meget hård konkurrencesituation her i denne tid. En anden bedemand i Århus er tidligere blevet stærkt opfordret til på ingen måder at acceptere specifikke klienter, da disse mennesker var markedet for en anden større bedemand i Århus. Et tilsvarende scenarie er sket for en anden bedemand i Aalborg, et par stykker i Odense området og fem i København. Fælles for samtlige byer er også, at helt nye bedemænd i byerne havde utrolig problematisk ved at åbne, eftersom flere af de nuværende bedemænd holder godt fast i deres nuværende markedandel. Den hårde konkurrencesituation mellem bedemænd er hverken nogen ny situation og ej heller en ting, der kommer bare lidt bag på bestyrelsen for danske bedemænd. Han påpeger, at der jo er snakke omkring en industri, hvor det er vigtigt for de mange kunder meget hurtigt at kunne finde fremt il en bedemand nær dem, så kunderne kan få lagt planer for en bisættelse, eftersom der sjældent vil være ret meget overskydende tid til rådighed. Det bevirker, at det ofte bliver en eller anden impulsiv beslutning om at kontakte en eller anden bedemand, derfor vælger folk meget ofte hvem som helst. Det er grunden til, at der opstår hård kamp mellem bedemændene, eftersom de alle sammen ønsker at stå forrest i køen.

Konflikten mellem bedemanden i Århus og bedemanden i Aalborg tyder desværre langtfra til at kunne blive udbredret snart. Begge bedemænd lader begge til at vil udvide deres respektive forretninger, men det er langtfra realistisk, medmindre de får flere klienter. Bedemanden i Aalborg havde udtalt, at det slet ikke er et issue omkring det at ville udvide. Han mener imidlertid, at bedemanden i Århus direkte prøver på at stjæle kunder fra ham, for at kunne ruinere ham. Bedemanden i Aalborg udtaler ligeledes, at det desværre langtfra er en mulighed at sagsøge bedemanden fra Århus, eftersom det vil være for svært at bevise i retten. Bedemanden i Aalborg vil til gengæld bestræbe sig på fortsat at give en meget god service, og han håber, at mange af de klienter der kender ham, ønsker at beholde den helt samme gode bedemand i deres nærområde. For det drejer sig om at give kunden en mindeværdig dag, siger bedemanden. Det er desværre ikke muligt at rekvirere en udtalelse fra bedemanden i Århus. Fremtiden må derfor vise, om striden mellem bedemændene vil stoppe snart.

Flere Nyheder