I Århus er serveringsteater et hit

24 marts 2013 admin
image

Jeg havde aldrig hørt noget om serveringsteater, før at jeg selv var til min kære venindes egen fødselsdag sidste weekend. Her fik jeg da en unik oplevelse for hele livet. For da samtlige 50 gæster var samlet, og vi alle havde sat os og hyggede os over en dejlig middag, begyndte den ene af tjenerne, at skrue helt vildt op for noget Jazz musik. Hun hoppede rundt omkring og tossede rundt således at samtlige gæster gloede på hende. Og efter 5 minutter med dans og høj Jazz, kiggede hun så på os, skruede lidt ned for alt musikken, og kom over og hun spurgte om vi manglede noget. Og uden hovedhoved at høre mit svar til hende så gik hun direkte tilbage til deres køkken. Sådan kørte det faktisk i hele to timer. Alle tjenerne blev mer eog mere mærkelige, og de var alle tossede med jazz. Den ene deres tjenere spillede fuld, og startede på at holde en tale for min kære søde veninde, også selvom han overhoved ikke kendte min veninde. En af de øvrige tjenere satte sig ned lige ved vores bord, og startede på at made min kære søde venindes mor, samtidig med at han også nynnede lidt med på jazz numret, som spillede på anlægget.

For i starten så synes vi det var en ret mærkelig opførelse, som alle vores tjenere have. Og det blev kun mere mærkeligt. For jeg kan tydeligt erindre at jeg syntes det var meget mærkeligt, at der sådan var en jazz CD I ANLÆGET. For dette er absolut ikke noget, som min kære søde veninde hører. Men til sidste afslørede de at de var et serveringsteater, og afsluttede med sådan et flot nummer hvor at de dansede og sang. Og det er da en genial tanke med sådan noget serveringsteater, men undertegnede er nu egentlig lidt ked af at jeg overhoved ikke kendte serveringsteater før. For så havde jeg da overrasket mine egne gæster, med den samme episode, da jeg afholdte min egen fødselsdag for tre måneder siden.

Men jeg var inde og læse lidt omkring dette på internettet, og jeg fandt ud af at det er et ganske velkendte fænomen. Specielt i andre lande, så bruger man ofte serveringsteater til rigtig mange arrangementer. Min venindes fødselsdag er sådan en sjov fest, som jeg meget sent vil glemme. Men jeg kunne faktisk dog godt have været foruden alt jazz musikken, for det har aldrig lige været mig. Men jeg hyggede mig jo gevaldigt, og jeg synes det var en meget unik form for underholdning. Og ofte ser man jo bare at endnu et familiemedlem har lavet en lille sang, som alle i selskabet skal kæmpe sig igennem. Halvdelen de kender jo ikke melodien, og resten af dem synes det er alt for pinligt at synge med. Og så er der jo også den kendte tale, som jo altid skal komme fra netop det ene familiemedlem, alt for sent på aftenen, der også har drukket en smule for mange våde drikke, til stor underholdning for alle andre i hele selskabet. Men måske ikke den type hylesttale, som man selv som fødselar til fest håber der vil blive afholdt for en. Men jeg har faktisk allerede arrangeret en ganske stor fest, hvor at jeg selv vil bruge serveringsteater. Men jeg vil selvfølgelig ikke erhverve dem som tjenere, for så lugter alle mine gæster nok lunten ganske hurtigt. Men jeg vil erhverve dem alle som mine gæster, og fortælle alle mine ”rigtige” gæster at det er en stort del af min egen familie, som jeg nu faktisk ikke selv har set i meget lang tid efterhånden. Og det vil der nok komme en hel del spas ud af, tror jeg. Men det bliver dog uden det larmende jazz musik.

Flere Nyheder