Hvorfor skal jeg gå i alkoholbehandling?

06 april 2020 Astrid Pedersen
Hvorfor skal jeg gå i alkoholbehandling?

Har du besluttet dig for én gang for alle at sige farvel til alkoholen, er det meget vigtigt, at du får professionel hjælp dertil. Det kan nemlig være forbundet med utroligt stor helbredsmæssig risiko selv at forsøge sig med afvænning.

Almindelige tømmermænd tåler ingen sammenligning med de abstinenser, du vil opleve, hvis du efter længere tids massivt forbrug af alkohol pludselig stopper dit indtag fra den ene dag til den anden. Sygdommen, som både optræder på det fysiske og på det mentale plan, kan vare i mange, mange dage og er aldeles modbydelig.

Derfor falder de fleste alkoholikere, som prøver at kvitte flasken ”cold turkey”, da også hurtigt tilbage i vanen igen – simpelt hen fordi det er for svært at kæmpe sig igennem delirium, opkastninger, svedeture og konstante smerter.

Af samme grund er antabus en virkelig dårlig idé, hvis du er hardcore alkoholiker. Selv om du bliver syg af at indtage alkohol, vil abstinenserne gøre dig endnu mere syg, og derfor vil de fleste tunge alkoholikere hellere vælge sygdommen fra antabus end de frygtelige abstinenser. Og så er man lige vidt.

Få hjælp til behandling af alkoholmisbrug på et misbrugscenter

I stedet bør du opsøge et misbrugscenter med speciale inden for behandling af alkoholmisbrug, og lade dig indskrive til en sådan behandling. Her kan du få lov at gennemgå dine abstinenser i et overvåget afrusnings forløb, hvor en stab af dygtige sundheds professionelle vil holde øje med dig og sørge for i så vidt muligt omfang at lindre dit ubehag.

Når alle giftstofferne er renset ud af dit system, kan den egentlige afvænning begynde. Denne vil som regel bestå af terapi i grupper og individuel behandling med det formål at styrke dit selvværd og din beslutning om at vende dit liv til det bedre.

Læs mere om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder