Find den bedste airfryer test online

11 marts 2021 Astrid Pedersen

Kan du godt lide friturestegt mad, men ville du ønske at det ikke fik dit køkken til at hørme i dagevis? Så kan du overveje at prøve en airfryer.

Hvad er en airfryer?

En airfryer er grundlæggende en varmluft ovn som du kan have stående på bordet, og som kan tjene som alternativ til en friture gryde eller en fritøse når du gerne vil have sprøde pommes frites og lignende. Producenten af den originale airfryer hævder i hvert fald at det sagtens kan lade sig gøre at efterligne resultaterne af friture stegning en til en med en airfryer og meget lidt – eller slet ingen – olie.

Airfryeren er steget voldsomt i popularitet i løbet af de seneste år, især i USA hvor der er øget fokus på at skære det overflødige fedt fra i madlavningen. Herhjemme kan vi dog også sagtens være med – og der kommer flere og flere airfryers på markedet hvert eneste år.

Med en airfryer kan du tilberede alle mulige fødevare emner nemt og hurtigt, lige fra hjemmelavede pommes frites til frosne kyllingelår og falafler samt ristede grøntsager. Du kan tilmed bage kager i din airfryer. Og så er en airfryer så nem at bruge at der skal rigtig meget til før det går galt.

En airfryer fungerer derved at du lægger den mad, du ønsker at tilberede, i den til din airfryer hørende kurv. Denne kan rumme mellem to og ti liter alt afhængig af størrelsen på airfryeren. Når du tænder for din airfryer vil den meget varme luft strømme ned omkring maden i hurtig cirkulation hvilket gør madens overflade sprød – lige som ved friture stegning, men uden brug af fedtstof.

Hvilken airfryer er den bedste?

Er du således i markedet efter en god airfryer kan du med fordel tjekke Techekspertens airfryer test på hjemmesiden Techeksperten.dk.

Flere Nyheder