Få hurtigt tid til en ultralydundersøgelse

04 marts 2020 Astrid Pedersen
Få hurtigt tid til en ultralydundersøgelse

Når du kommer til skade, og derpå opsøger din læge, er det ikke sikkert at han eller hun med sikkerhed kan fastslå årsagen til smerterne, eller bedømme omfanget af skaden ved palpering alene. Derfor vil han eller hun som oftest henvise dig til en røntgen eller ultralyds undersøgelse på en klinik inden for din region.

Hvad er en ultralyds undersøgelse?

Det mest kendte eksempel på en ultralyds undersøgelse er nok det sonogram, som gravide kvinder får tilbudt, når de er et stykke henne i graviditeten. Med en ultralyds undersøgelse kan man se fosteret i livmoderen, og samtidig høre dets hjerte slag.

Dette er en meget bevægende oplevelse for både far og mor – og samtidig et særdeles nyttig redskab for jordemoderen og andet sundheds fagligt personale, som skal bedømme fosterets sundheds tilstand. Man kan se hvorledes fosteret ligger placeret, og om dette er korrekt i forhold til hvad der forventes på dette tidspunkt. Og så bruger man også ultralyds undersøgelse til at bedømme, og fosteret er i besiddelse af abnormale karakteristika, for eksempel den klassiske nakkefold, som kan indikere Downs syndrom.

Ultralyds undersøgelse anvendes dog ikke udelukkende i forbindelse med foster diagnostik. Har du beskadiget et ligament i din skulder eller i dit knæ, vil det også ved hjælp af en ultralyds undersøgelse være muligt at fastslå om der er kritiske væske ansamlinger eller inflammation. Og så anvendes ultralyds undersøgelse også i forbindelse med undersøgelse af bløddele så som indvolde, indre organer, og muskler. Her kan røntgen stråler ikke bruges, idet de blot lyser lige igennem bløddelene.

Hvor kan jeg fint en røntgen klinik som tilbyde ultralyds undersøgelse?

Er du bosat i Region Hovedstaden, kan du med fordel vælge Røntgenklinikken Nørrevold som din røntgen klinik i København. Her udføres såvel røntgen som ultralyds undersøgelse med meget kort eller ingen ventetid. Du kan læse mere på https://www.noerrevold.dk/ 

Flere Nyheder