Få hjælp til elektriker arbejde i boligen

12 februar 2020 Astrid Pedersen
Få hjælp til elektriker arbejde i boligen

Elektriker arbejde er ikke noget, man selv som menig mand bør kaste sig ud i. Der er trods alt en grund til, at det tager mange års uddannelse og kræver en autorisation for at blive elektriker eller el installatør. Samtidig eksisterer der visse officielle regler inden for området, hvilket betyder, at du faktisk risikerer at bryde loven, hvis du selv begynder at fifle med de fast elektriske installationer i din bolig.

Dertil kommer, at du kan risikere at forvolde ubodelig skade på såvel indbo og bygning som på dig selv og dine medmennesker. Uanset hvor erfaren en gør det selv mand du er, kan det være forbundet med direkte fare for liv og helbred hvis du selv begynder at udføre elektriker arbejde.

Når du roder med det, der kaldes de faste elektriske installationer i bygningen, hvori din bolig er beliggende, kan du i værste fald forårsage risiko for livsfarligt elektrisk stød, eller for elektriske brande, som kan ødelægge rigtig meget, idet den kan brede sig i en hel etage ejendom via ledningerne. Og selv om du skulle være så heldig, at ingen lider skade ved en sådan brand, får du aldrig forsikringen til at dække, hvis ulykken skyldes dit eget klamphuggeri, hvilket betyder, at det godt kan blive dyrt for dig at spare udgiften til en faglært og autoriseret elektriker.

Hvad må jeg selv lave i hjemmet?

Dette betyder dog ikke, at du skal føle dig afskrækket i forhold til alt, hvad der har med elektricitet at gøre i dit hjem. Du må selvfølgelig stadig gerne skifte en pære, og du må også gerne udskifte en sikring i dit hfi relæ, hvis den er sprunget. Men når det handler om at få udskiftet hele hfi relæet, eller få trukket nye ledninger til opsætning af en ny lampe, er det elektrikeren du skal have fat på.

Du kan finde din elektriker i Århus på http://www.rosborg.dk/ 

Flere Nyheder