Få den bedste hjælp fra din elektriker i Hjørring

11 maj 2020 Astrid Pedersen

Trænger de elektriske systemer i din bolig til en opgradering? Overvejer du at bygge om eller til – og skal der i den forbindelse trækkes nye ledninger og oprettes nye udtag? Eller kunne du godt tænke dig et såkaldt intelligent hjem med en højere grad og automatik i de elektriske funktioner og eksempelvis netværk og antenne? Så har du brug for en autoriseret el installatør. Det er nemlig strengt forbudt for dig at rode med de fast elektriske installationer i din bolig.

Hvorfor må jeg ikke selv ordne mit el arbejde?

Det er vedtaget ved lov, at arbejde med de faste elektriske installationer i en bygning kræver en autoriseret elektriker eller en ditto el installatør. De faste installationer er klar defineret som de elementer, du ikke selv kan afmontere og tage med dig ud af bygningen.

Dette betyder, at du eksempelvis gerne må skifte en lyspære i din lampe – men skal der trækkes nye kabler og laves udtag til ophæng af en lampe, skal der en autoriseret håndværker på banen. Du må også gerne skifte en sikring i dit sikrings skab. Men skal hele hfi relæet skiftes ud, eller kredsene omgrupperes, er det ligeledes en professionel elektriker eller el installatør som skal forestå dette arbejde.

Grunden til dette er at du kan komme temmelig galt af sted når du forsøger dig med elektriker arbejde på egen hånd. Skulle du gøre noget forkert, kan du komme for skade at forårsage kortslutning eller overgang i de elektriske systemer. Dette betyder, at du eller andre risikerer potentielt livsfarlige elektrisk stød fra apparater og hårde hvidevarer.

Der kan også opstå en brand i de elektriske installationer, som lynhurtigt breder sig gennem ledninger i væggene. Og forsikringen dækker ikke, hvis ulykken er forårsaget af dit eget gør det selv klamphuggeri.

Du kan finde din lokale elektriker online hos lytzen.dk

Flere Nyheder