Derfor bør du overveje en overdækket terrasse

29 januar 2020 Lotte Hindsberg
image

Overvejer du at få lavet en ny terrasse eller vil du gerne have mere glæde af den du allerede har, kan en delvis eller helt overdækket terrasse være en mulighed. En overdækket terrasse giver mulighed for at sidde udendørs, selvom det regner og det er også muligt at gennemføre den planlagte BBQ, også selvom i vælger at sidde og spise indendørs. Det er også praktisk i forhold til at få tørret tøj, at det kan stå i tørvejr. Uanset om du vælger selv at bygge eller du får en tømmer til det, er det vigtigt at du får lavet den rigtige overdækket terrasse konstruktion. 

Valg af konstruktion

Det er størrelsen af din overdækket terrasse, der som udgangspunkt bestemmer konstruktionen af terrassen. Har du valgt at det skal være en stor terrasse måske med et tungt tag, skal der flere træbjælker til, end hvis du har valgt at det kun skal være en del af terrassen og der skal lette trapezplader af plastik på. 

Vælg det rigtige sted i haven

Der er mange muligheder, når der skal bygges en overdækket terrasse. Det behøver ikke være et sted op af huset. Det kan også være at det bedste sted til en terrasse ligger et helt andet sted i haven. Måske er der en afsides krog i haven, hvor du elsker at opholde dig. Her vil en overdækket terrasse være perfekt, både på solskinsdage men også på de regnfyldte. Den behøver hverken være stor eller voldsom, men kan bygges ind så den passer til stedet. 

Når du skal vælge hvor terrassen skal ligge, er det vigtigt at du vælger ud fra, hvad er jeres behov. Skal det være nemt at komme ind og ud. Vil en overdækket terrasse tage meget af lyset i stuen eller køkkenet og vil derfor være smartere at ligge den et andet sted og så gå de ekstra par meter. 

Flere Nyheder