De ældste vitrineskabe

06 maj 2013 admin
image

I sidste måned blev der holdt en meget flot møbel udstilling, hvor folk kunne se de flotte møblers fantastiske udvikling over tiden. Især de smukke ældre vitrineskabe, fik skabt en massiv opmærksomhed, det meget pragtfulde håndværk samt de unikke detaljer, der var blevet lagt i hvert enkelt vitrineskab, stod i meget spændende kontrast til det meget mere rustikke langbord, som faktisk var udstillingens fokuspunkt. De to lækre møbler komplimenterer hinanden godt af den grund at, vitrineskabe tit er temmeligt feminine at se på. Selvom det bestemt er et meget enormt skab, så føles det faktisk let med alle  disse meget flotte låger samt det meget unikke træ, som giver et rigtig flot modspil til et mere bombastisk langbord, der med dets rustikke bordben samt meget tykke plade, sagtens kan virke meget bombastisk. Alligevel ved at kunne kombinere disse to flotte møbler, skaber man et meget rum, som er interessan for øjet at kunne se på.

De ældre vitrineskabe, var tit lavet i en form for træsort og ofte også blevet malet i en meget glad farve, man  oplevede en hel del langborde fra fortiden, som allesammen var blevet flot malet i præcis den samme farve som vitrineskabene, for bedst muligt at kunne få disse to flotte møbler til at kunne passe perfekt sammen. I dag ser vi en meget større tendens til, at mikse to forskellige materialer sammen med hinanden for på den måde, ar kunne få  en meget mere interessant kontrast. De pragtfulde vitrineskabe, var mere enkle og ofte lavet i en noget lettere træsort i forhold til dem, som man  ser i dag, der var langtfra så mange små detaljer på dem, men skabenes stilrene design gør dem alle rigtig unikke. Langbordene var ligeledes meget mere lette at se på i forhold til dem, som vi typisk ser i dag, borpladerne var blevet slebet og de havde bestemt et rigtig gennem behandlet udseende. I dag ser vi langborde, som næsten slet ikke er blevet behandlet, denne tids dille viser et stort langbord, der faktisk mest af alt minder om et meget enormt stykke træsort, som kun er blevet hugget over og derefter lagt på fire kraftige bem, hvilket giver den interessant og rustik atmosfære til et møbel, præcis ligesom en hel del leder efter  i dag.

Det var interessant at kunne se, hvorledes vitrineskabets facon aldeles ikke på nogen måde har forandret sig over tiden. Det har stadig præcis den samme kassede facon, som vi oplevede for en hel del år tilbage. I dag er møbeldesignere begyndt at blive glade for, at tilføre en masse personlighed til disse pragtfulde vitrineskabe, en hel del bruger håndskårne detaljer på alle de flotte låger, specielt glas i lågerne og snoede hjørner, som resulterer i et meget unikt møbel, som bestemt vil klæde en hver stue. Denne meget store opmærksomhed for et rigtig massivt langbord, begyndte stille og roligt at vise sig for en del år siden, indtil den tid havde folk været vant til at kunne se et langbord som et enkelt møbel, men behovet for at få  et tungt stort stykke træsort, et flot og anderledes bord som folk ville kunne arbejde på uden at det gjorde noget, hvis der kom en lille flænge eller to i træsorten voksede meget hurtigt. I dag bliver denne form for flotte langbord brugt til hvad som helst lige fra køkkenbord til skrivebord, det er kun din fantasi, der sætter dine grænser. Men en ting kan være  helt sikker, hvis folk en gang har haft et langbord, vil man meget sjældent købe andet, det populære langbord vil, ligesom vitrineskabe, holde i lang tid selvom det bliver brugt dagligt. De her to smukke former for klassiske morderne møbler, er et stykke flot kunst i sig selv, det er et møbel som både er flot men ligevis utroligt anvendeligt samt holdbart, disse møbler er i sandhed et skønt møbel  for livet.

Flere Nyheder