Bedemand fra Frederiksberg hjalp med begravelsen

06 juli 2013 admin
image

Da vi skulle arrangere begravelsen af min far, havde jeg ingen anelse om, hvordan det skulle foregå. Vi har aldrig holdt en begravelse før, vi anede ikke, hvad man skulle gøre. Jeg vidste, at min far ville ønske at blive begravet i den kirke, hvor han var blevet gift med min mor. Jeg ville selvfølgelig gøre alt for at efterkomme hans ønske. Vi kontaktede en bedemand på Frederiksberg, og jeg fortalte ham om hele situationen. Den venlige bedemand fra Frederiksberg spurgte, om jeg ikke ville komme ud til ham, så vi kunne snakke sammen om min fars begravelse.

Begravelsen blev planlagt med hjælp fra en bedemand fra Frederiksberg

Den lille bedemandsforretning på Frederiksberg havde en behagelig stemning. Det var slet ikke, som jeg regnede med, jeg troede, at det ville være et sted med en trist stemning. Jeg blev taget imod af bedemanden fra Frederiksberg, han var en lille mand med et venligt smil. Inde i forretningen lå der en brochure om begravelser, og om hvordan man håndterer sorg. Jeg tror ikke rigtig, det var gået op for mig, at det var min fars begravelse, som jeg var ved at planlægge. Det føltes som om, at jeg var i en eller anden form for chok. Den lille bedemand fra Frederiksberg tog mig på skulderen, ”vil du sidde ned?” spurgte han. Den bløde sofa fik mig til at slappe af, hans bekymrende øjne gav mig en fornemmelse af, at han var sympatisk. Først snakkede han om alt andet end begravelsen, han spurgte til min bil, hvor jeg kom fra og meget andet. Det gav mig en ro i kroppen, at bedemanden fra Frederiksberg var sådan en rar mand.

Begravelsen er et sidste farvel

Han spurgte, om jeg havde holdt en begravelse før, jeg svarede ”nej”. Jeg kunne mærke tårerne trille ned af mine kinder, men jeg følte ikke noget. Det var som om, at jeg var tom for følelser, det var en ubehagelig tilstand, som jeg aldrig har prøvet før. Den venlige bedemand fra Frederiksberg gav mig en serviet, jeg prøvede at tørre tårerne væk, men de blev ved med at komme. Jeg sad i et par minutter og samlede mine tanker. ”Jeg har aldrig holdt en begravelse før, det er meget svært. Jeg ved slet ikke, hvad det kræver” fik jeg sagt med en hviskende stemme. Bedemanden fra Frederiksberg kiggede forstående på mig og svarede ”Ved du hvad, selvom jeg har holdt begravelser mange gange, så er det aldrig sjovt. Men jeg hjælper dig gerne igennem det hele. Fortæl mig om din far, hvordan var han?”. Hans ord rørte mig, jeg var sikker på, at jeg nok skulle klare det med hans hjælp. Bedemanden fra Frederiksberg tog sig af min fars begravelse, jeg skulle ikke gøre særlig meget andet end at fortælle, hvad jeg ville have. Det var en stor lettelse for mig. Bedemanden fra Frederiksberg sørgede endda for, at det var den præst, som viede min mor og far, der talte ved min fars begravelse. Selvom det aldrig er sjovt at deltage i en begravelse, så blev det alligevel en smuk dag, præcist som min far havde ønsket.

 http://www.bedrebegravelse.dk/

 

Flere Nyheder