Alle burde lære lidt om konflikt håndtering

30 juli 2014 admin
image

Lige siden min nabo flyttede ind har jeg haft brug for terapi i Århus. Det lyder måske vildt, men han var grunden til at jeg måtte få terapi i Århus omkring konflikt håndtering. Det hele begyndte da min nabo Claus flyttede ind. Han virkede flink, men efter et par uger opstod der problemer om mit gamle egetræ i haven. Nogle af grenene gik ind i hans have, og han mente at det ikke var acceptabelt. Vi havde et skænderi om sagen. Jeg mente at det var urealistisk at forvente at jeg skulle beskære mit store egetræ.

Jeg har aldrig været godt til håndtering af konflikter, og det kunne ses her. Efter 10 minutter stod vi og råbte højt af hinanden. Det endte med at min kone måtte tage mig med indenfor.  Hun sagde jeg havde brug for den bedste terapi i Århus, for at forbedre min konflikt håndtering. Jeg fik dog ikke gjort noget ved sagen.

Omkring 3 uger senere, talte jeg med min nabo igen. Denne gang havde hans hund skidt i min forhave flere gange. Dette resulterede i endnu en dårlig konflikt håndtering, og vi sluttede også med at skændes om egetræet igen. Claus og jeg var bestemt ikke gode venner. Vi kunne ikke se på hinanden. Min kone insisterede stadigvæk på at jeg søgte terapi i Århus.

Da Claus en dag begyndte at skære nogle grene af mit egetræ, fik jeg nok. Jeg samlede alle de hundelorte jeg kunne finde, og spredte dem ud på hans dørtrin. Men med denne elendige konflikt håndtering, kunne jeg godt se at noget var helt galt. Jeg snakkede med ham, og vi blev enige om begge at søge terapi i Århus. Jeg fandt en god konsulent som tilbød speciel terapi i Århus, men fokus på konflikt håndtering. Her havde vi samtaler sammen, og hver for sig. Efter 5 samtaler begyndte vi langsomt at åbne op, og fortælle om os selv. Da fandt vi også hurtigt ud af hvorfor vores konflikt håndtering. Det viste sig igennem vores terapi i Århus at vi havde en del til fælles. Og at vores dårlige håndtering af konflikter bundede i dårlig episoder i vores liv.

Blev gode venner takket være konflikt håndtering

Efter 3 måneder var Claus og jeg blevet gode venner. Vores terapi i Århus havde gjort meget for os personligt. Jeg var også blevet bedre til konflikt håndtering. Da vi snakkede om det, kunne jeg også godt forstå hvorfor Claus gerne ville fjerne grenene fra hans have. Jeg endte med selv at beskære egetræet, så det blev pænere at se på. Og Claus lovede at holde hunden væk fra min have, og samle alle hundelorte op.

Jeg vil gerne takke vores fantastiske terapi i Århus, for min udvikling med konflikt håndtering. Jeg har fået en bedre indre ro, og jeg er ikke sur længere. Men de gode værktøjer jeg har fået, er jeg meget bedre til håndtering af konflikter. Det sammen gælder for min ven Claus. Vi er begyndt at snakke meget sammen, og har et godt venskab. Det kan være en god ide at lytte til sin kone, til tider.

http://www.mårup.dk/konflikthaandtering.php

Flere Nyheder